Blender Foundation Jaarverslag 2021

Gratis 'open source' animatie-software verovert de wereld!

Opdrachtgever:
Blender Foundation

Omvang:
60

Formaat:
220 x 220 mm

Voor dit jaarverslag is, naast de bestaande Blender huisstijlkleuren oranje en blauw, gekozen voor het lettertype 'Caros'. Dit lettertype behoort tot de categorie 'lineaire geometrische sans'. Is goed leesbaar in zowel positieve als diapositieve uitvoering en heeft een eigentijdse uitstraling. Binnen het stramien zijn pagina's horizontaal verdeeld in bodytekst en aparte inzetvlakken aan de buitenkant van de pagina's. Deze worden gebruikt om de mijlpalen in het betreffende jaar aan te geven, eventueel voorzien van een screendump. Om de huisstijlkleur meer te integreren in het jaarverslag zijn veel afbeeldingen in een kleurtoon weergegeven. Er is naar gestreefd om elke spread een eigen onderscheidende opmaak te gaven. Hierdoor is elke pagina van het verslag verschillend en uniek. Geen puur zakelijke uitstraling maar een ontwerp met impact. 

Na een aantal schetsvoorstellen met diverse benaderingen voor het jaarverslag kreeg ik voor de definitieve opmaak het volledige vertrouwen van de opdrachtgever om een krachtig en opvallend jaarverslag ten maken.
Door het jaarverslag heen heb ik een aantal quotes prominent in beeld gebracht. Dit past bij de onderscheidende visie van Blender en alle medewerkers over de hele wereld: 'creativiteit voor iedereen mogelijk maken'. En dat door gratis software te verstrekken en door de 'open source' van alle enthousiaste gebruikers het product steeds te verbeteren. Zoals de oprichter Ton Roosendaal zelf zegt: "This is going to be the decade of open source".