Winkelverpakkingen voor action figures

Unieke doosontwerpen voor personages uit 'Sprite Fright'

Opdrachtgever:
Blender Studios

Omvang:
2 packages

Formaat:
110 x 90 x 200 mm

Fotografie:
Tjasker Design

Ik kreeg de vraag of ik ook verpakkingen kon ontwerpen? Tuurlijk. Wat voor verpakkingen waren er nodig? Twee action figures uit de korte animatiefilm ‘Sprite Fright’ van de Blender Studio waren in proefproductie. Daar was een verpakking voor nodig. Geen standaard maar voor elk personages een eigen doos. Samen met de enthousiaste opdrachtgever naar de speelgoedwinkel om daar het aanbod action figures te bekijken. Zo’n muur van dozen had ik niet verwacht. Achter de vensters stonden de helden van Marvel, Star Wars en DC Comics geduldig te wachten op hun fans. Er ging een wereld voor mij open. Een ware uitdaging én heerlijk om weer eens drie dimensionaal bezig te zijn.
Een belangrijk onderdeel is het ontwikkelen van een vast label waarin alle namen van de personages passen (een rond label bleek namelijk niet mogelijk). Welk script lettertype is optimaal? Welke kleurencombinatie past er goed bij? Een uitgebreide sessie geeft snel uitsluitsel. Het is fijn werken als de opdrachtgever jou de volledige vrijheid en het vertrouwen geeft om tot een goed ontwerp te komen.
Om verpakkingen, ook voor de klant, goed te kunnen beoordelen zijn mijn ontwerpen bij een specialistisch afwerkingsbedrijf uitgeprint, gerild en gestanst. Uit ervaring weet ik dat met het presenteren met een dummy bij drie dimensionale producten het beste uitpakt. Je kan het vasthouden, van alle kanten bekijken. En natuurlijk zorg je er ook voor dat er zelfs een venster in zit.