Componendo

Huisstijl voor een onafhankelijke investeerder in bedrijven

Opdrachtgever:
Componendo

Werkzaamheden:
business investment

De naam Componendo heeft typografisch een twee nadelen. De eerste is de lengte van de naam met maar liefst 10 letters. Het tweede nadeel is dat de naam bestaat uit grotendeels ronde lettervormen. Na een grondige inventarisatie van de logo’s van een groot aantal investeringsmaatschappijen op deze wereld ben ik begonnen met een grondige letterstudie in ouderwetse potloodschetsen.
Vervolgens een groot aantal schetsen op de computer uitgewerkt met in het achterhoofd de merkwaarden ‘persoonlijk’, ‘no-nonsense’ en ‘up-to-date’. Componendo staat voor harmoniseren, toevoegen maar ook verbinding. verbinding is weergegeven door de gespiegelde uitsparing in aansluitende letters. Omdat 'Compounding' exponentiële groei betekent heb ik een uitsnede gemaakt van de letter 'p' en 'o' die verbonden zijn. Deze vorm heb ik gebruikt voor een vignet dat als een macht van een getal rechtsboven in het logo wordt weergegeven.
Voor de bepaling van de juiste letterweergave zijn zowel de typografie in alle corpsen en tinten als het dynamische kleurverloop in een groot aantal gradaties vooraf in proef gedrukt op een oplagepers.
Voor de uitvoering van het visitekaartje is gekozen om het logo in halfmatte zilverfolie uit te voeren. De kleuren zijn dubbelzijdig opgebouwd uit zes kleuren. Voor- & achterkant zijn apart gedrukt en later op elkaar geplakt met daartussen een vel oranje karton in dezelfde kleur als het vignet. Om dit stevige kaartje nog extra te laten opvallen en te beschermen is de voorkant voorzien van een zogenaamde ’soft-touch’.
Voorlopig was een eenvoudige landingspagina van Componendo voldoende in de communicatie. Juist op computerschermen komt het dynamische verloop nog krachtiger over. De corporate design is ook al helemaal ontworpen voor alle communicatiemiddelen.